V následujícím článku vám přiblížíme, jaké jsou chutě a aroma doutníků.
Jak zajistit správně zvlhčený doutník
Je samozřejmostí, že ručně dělaný doutník musí být v dobré kondici. Kontrolu správně zvlhčeného doutníku provedeme lehkým stlačením toho konce doutníku, který se zapaluje. Ten se musí pružně vracet, aniž by bylo slyšet nějaké praskání. Krycí list by měl být bez viditelné vady, nesmí mít žádné roztřepené okraje či prasklinky na povrchu. Doutník musí příjemně „tabákově“ vonět. Krycí list může být na povrchu i lehce mazlavý.
Pouze dobře vyrobený doutník v dobré kondici může zaručit skvělý kuřácký zážitek. Ručně dělaný doutník skladujeme v ideálním případě v humidoru při teplotě okolo 21 stupňů Celsia a při sedmdesátiprocentní vlhkosti, přičemž je při vyšších okolních teplotách nutno častěji kontrolovat a dolévat destilovanou vodu. V případě, že humidor není po ruce, je doutníky nejlépe umístit do nejchladnější místnosti v okolí, např. do sklepa. Vždy však jde pouze o nouzové řešení situace a doutník by takto neměl strávit příliš dlouho – humidor v naší zeměpisné poloze zkrátka nic nenahradí.
Pouze dobře vyrobený doutník v dobré kondici může zaručit skvělý kuřácký zážitek. Ručně dělaný doutník skladujeme v ideálním případě v humidoru při teplotě okolo 21 stupňů Celsia a při sedmdesátiprocentní vlhkosti, přičemž je při vyšších okolních teplotách nutno častěji kontrolovat a dolévat destilovanou vodu. V případě, že humidor není po ruce, je doutníky nejlépe umístit do nejchladnější místnosti v okolí, např. do sklepa. Vždy však jde pouze o nouzové řešení situace a doutník by takto neměl strávit příliš dlouho – humidor v naší zeměpisné poloze zkrátka nic nenahradí.
Zapálit doutník opravdu neznamená jenom k němu přiložit plamen. Dobře a s péčí zapálený doutník vás…
Ornell & Diehl ručně mísí butikové dýmkové tabáky již více než 30 let a pokračuje v inovaci, neustále vytváří nové metody a techniky, získává nejlepší pěstované tabáky a slouží dynamické veřejnosti kouřící dýmky po celém světě. Naše směsi tvořené v malých seriích zvýrazňují ty nejkvalitnější komponenty, kterých může dosáhnout náš hlavní mixér Jeremy Reeves, který brázdí svět a udržuje vztahy s výrobci, aby zaručil výjimečnou kvalitu. Naše řada Cellar je speciálně navržena tak, aby využívala vlastností stárnutí tabáku pro opožděný a zvýšený požitek a naše každodenní směsi se vyznačují stejnou péčí a kvalitou. Dokonce jsme získali vlastní proprietární Perique, ve spolupráci s rodinou Rousselů z 31 farem v St. James Parish v Louisianě, abychom zajistili, že bude tradičně pěstován a zpracováván a že je originální s historickou přesností.
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz: